Persianes amb Història és una acció creativa de dinamització social. Els objectius principals del projecte són revitalitzar el comerç local, dignificar i personalizar les persianes del barri de l’Eixample tot dinamitzant l’espai públic i el paisatge urbà, humanizant-lo.

Persianes que expliquen històries personals i la història del barri de l’Eixample.

El projecte Persianes amb Història està impulsat per l’Associació de comerciants i professionals de CorEixample que ofereixen una ajuda econòmica ale comerços interessais a participar.

L’actuació s’enmarca en el Programa de Comerç Minorista 2021, que compta amb el cofinançament de la Secretària d’Estat de Comerç Interior del Ministeri d’Indústria, Comerç i Turisme, i del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) de la Unió Europea. Per altra banda, el projecte compta també amb el suport de l’OPE, Oficina de promoció Econòmica del Districte de l’Eixample de Barcelona.

Darrera de cada persiana hi ha una història i amb aquesta iniciativa les volem descobrir i explicar, treure-les al carrer i recuperar així,la Història del nostre barri. És per això que l’objectiu de Persianes amb Història no és explicar històries i no vendre productes, té una funció social i cultural més que comercial.

Les històries

Les intervencions a les persianes dels comerços tenen com a objectiu transmetre gràficament la història personal que hi ha darrere de cada persiana.
Per això, a partir del moment en què un comerç mostra el seu interès a participar, el punt de partida és sempre la seva història i el projecte concret comença amb una entrevista de la sociòloga de l’equip, la Gemma Almagro, qui, a través de la tècnica Història de Vida, treballa per captar l’essència, els valors i el resume de la història personal del comerç. Un cop feta l’entrevista, la Gemma, fa una proposta de frase tipus eslògan, que servirà com a fil conductor del projecte, tan per la imatge com per la proposta gràfica.

Les imatges

Un cop tenim la història en paraules arriba el moment de convertir-les en imatges. A partir de les entrevistes, tenint en compte la història a transmetre, esbossem una idea gràfica del que es vol transmetre i es prepara una sessió de fotos d’estudi per convertir els comerciants en els protagonistes de les imatges que apareixeran a les seves persianes. La fotògrafa del projecte és l’Ana Álvarez-Errecalde.

La gràfica

Finalment, amb tots els elements, textos i imatges personals, es fa una proposta de composició gràfica, un collage per transmetre i explicar, de forma visual, les històries, l’essència i els valors de cada comerç.

Rotulació

La intervenció a les persianes es comença amb la neteja que realitza Suara Inserció. Un cop preparada es pinta el fons d’un color homogeni, seguint el codi cromàtic de Paisatge Urbà, que servirà com a base per a l’aplicació. Finalment, la composició gràfica s’aplicarà utilitzant diferents tècniques i materials com pintura, vinils impresos i vinils de tall.

Les persianes acabades que es poden visitar son les dels segments comerços: Ara, Arts Escèniques (Bailen, 66), Òptica Llobet (Concell de Cent, 352), Nacex (Girona, 85), Numismàstica Peiró (Diputació, 345), Eric & Benjamin (Concell de Cent, 348)

Si tens un comerç al barri de l’Eixample dreta i t’agradaria participar o si vols rebre més informació, posa’t amb contacte amb nosaltres a:

maildealacalle@gmail.com
93 138 26 42

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s